UniCredit dá 2,6 mld. eur pre malé firmy v strednej a východnej Európe

28.06.2024 Celý región

Bratislava 27. júna (TASR) - UniCredit poskytne financovanie vo výške 2,6 miliardy eur pre živnostníkov a malé firmy v strednej a východnej Európe (SVE). Informovala o tom Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank.

Spresnila, že do konca roku 2024 ponúka UniCredit na všetkých svojich trhoch v SVE možnosť čerpania 60 riešení s financovaním v hodnote viac ako 2,6 miliardy eur. Iniciatíva je podľa nej založená na troch hlavných pilieroch - na financovaní, správe účtov a poradenstve.

Priblížila, že vlani prišlo vďaka dohode medzi Európskym investičným fondom (EIF), ktorý je súčasťou skupiny Európskej investičnej banky (EIB) a skupinou UniCredit k poskytnutiu dvoch záruk v hodnote 370 miliónov eur na podporu investícií realizovaných malými a strednými podnikmi v siedmich krajinách EÚ. Medzi ne patrí Česká republika, Bulharsko, Chorvátsko, Maďarsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko. Prostriedky sú určené predovšetkým na investície, ktoré prispejú k ekologickej a digitálnej transformácii, ale aj na podporu kultúrneho, vzdelávacieho a sociálneho sektora.

"Vďaka iniciatíve UniCredit pre strednú a východnú Európu nielenže konsolidujeme a rozširujeme našu základňu produktov a služieb, ktoré sú k dispozícii živnostníkom a malým firmám, ale zároveň umožníme zdieľanie osvedčených postupov medzi trhmi v prospech klienta," uviedla Teodora Petková, riaditeľka skupiny pre SVE.

Zdôraznila, že UniCredit napríklad v SVE za minulý rok podporila pomocou úverov v hodnote 15 miliárd eur 63.000 malých podnikov a pomocou úverov v hodnote štyroch miliárd eur viac ako 53.000 živnostníkov.
 

Vyberte región

mark